Navigation Menu+

Claudius de Krentenkoning

claudius de krentenkoning

Circle Claudius

Claudio Ritfeld = Claudius de Krentenkoning

De geschiedenis van Claudius de Krentenkoning begint met moderne dans. Hij werd geboren in Suriname en kwam in 1986 naar Amsterdam. Hier maakte hij vanaf 2006 furore bij theatergroep 020, hier werkte hij samen met choreograaf Maxi Hill en kwam hij in aanraking met nieuwe manieren om muziek te interpreteren. Deze nieuwe manieren gaven hem inspiratie om muziek te gaan produceren.

In 2008 kreeg hij de kans om een solo voorstelling te maken, ‘Kinder Cola’, hij kocht hiervoor een saxofoon en maakte zichzelf dit instrument meester. Voor dit stuk zocht Claudius de uitdaging in verschillende disciplines; dans, spoken word en de saxofoon. Na een tour door Nederland met dit stuk besloot hij zich te focussen op zijn woordkunst en de productie van muziek.

Claudius de Krentenkoning is ook lid van het collectief; Poetry Circle Nowhere, als lid van deze groep heeft hij een substantiele bijdrage geleverd aan het stuk ‘Re Move All’, wat het collectief produceerde voor het Contact Theatre Festival 2010 in Manchester. In het kader van dit project ging hij naar Zuid-Afrika om een samenwerking neer te zetten met singer/songwriter en poĆ«et ‘Quintin Jitsfinger Goliath’.

In 2012 studeert de Krentenkoning af van het Albeda collega met een eigen album, op dit moment is hij hard aan de weg aan het timmeren om zijn muzikale kwaliteiten te tonen aan de wereld. Hiervoor werkt hij samen met live muzikanten in de band Nachtschade.

 

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.